ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 16 iunie 2017

17:06 | 15.06.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la evenimentul de inaugurare a grădiniţei „DoReMicii” din orașul Călărași.

Ora 09.30, or. Călărași, str. Sportivelor.

*** 

Premierul Pavel Filip va lua parte la festivitatea consacrată depunerii Jurămîntului de către absolvenţii Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Ora 11.00, Palatul Național ”Nicolae Sulac”.

*** 

Ministerul Economiei invită reprezentanții mass-media la Conferința de lansare a Comitetului Național de Facilitare a Comerțului, unde va fi prezentat proiectul Planului Național de Acțiuni de Facilitare a Comerțului.

Ora 10:00, sala de ședințe, et. 6, Casa Guvernului, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova invită presa la premierea celor mai performante mărci comerciale și celor mai competitivi producători autohtoni - “Gala Businessului Moldovenesc”.

Ora 17.00, Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Vlaicu Pîrcălab 79.

***

Ministerul Tineretului şi Sportului invită la seminarul ”Educația fizică și sportul școlar: probleme și soluții”.

Ora 09.30,  incinta Ministerului Agriculturii şi Industriei  Alimentare, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 162, sala de şedinţe,  et. 1.

***

SA Termoelectrica  va desfășura Ziua Ușilor Deschise.

Ora 10.00, str. Meșterul Manole 3.

***

Centrul Analitic Independent Expert-Grup invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Apel public privind protecția investițiilor efectuate de cetățeni și autoritățile publice locale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale”.

Ora 10.00, Agenţia IPN.

***

Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Forumul Economic Internațional de la Arad și rezultatele pentru Republica Moldova”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Fondul de Investiţii Sociale din Moldova invită la inaugurarea oficială a grădiniţei „DoReMicii” din oraşul Călăraşi, prima clădire publică din țară construită după standarde germane de eficienţă energetică.

Ora 9:30, or. Călăraşi, str. Sportivelor.

***

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ”N. Testemiţanu” invită la ceremonia solemnă de depunere a jurămîntului de medic și farmacist de către absolvenții autohtoni ai instituției.

Ora 11.00, Palatul Național „Nicolae Sulac”.

***

La IMSP Institutul Mamei și Copilului va avea loc inaugurarea secțiilor Urologie pediatrică și Ginecologie infantilă, renovate cu suportul Guvernului României.

Ora 13.00, str. Burebista nr. 93.

***

Transparency International-Moldova, Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale "Viitorul" şi Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă prilejuită de lansarea studiului privind capturarea statului Republica Moldova.

Ora 12:00,  Agenţia IPN.

***

La Reşedinţa Ambasadorului Republicii Federale Germania în R. Moldova, dna Ulrike Knotz va avea loc sărbătoarea de vară a limbii germane.

Ora 15.00, str. A. Plămădeală, 33.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene va efectua o vizită de lucru în Norvegia.

***

O delegație a Republicii Moldova, condusă de ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, participă la cea de-a 106-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii cu genericul „Viitorul muncii”, care se desfășoară la Geneva, în perioada 5-16 iunie.

***

O delegație din R. Moldova în frunte cu directorul general al  Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și șeful adjunct al Departamentului Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea întreprinde în perioada 10-17 iunie o vizită de documentare în SUA.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!