ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

APSM a desemnat premianții la șah

17:25 | 15.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Turneul de șah din cadrul Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), desfășurat astăzi la Clubul republican de șah și joc de dame, a desemnat premianții, relatează MOLDPRES.

Primul loc i-a revenit lui Pavel Brădescu, care a totalizat 4 puncte din 5 posibile. Supremația sa, însă, a fost incertă după înfrîngerea surprinzătoare pe care i-a administrat-o la startul competiției reporterul de la Radioul Național Liubomir Madan. ”Este prima mea victorie în disputele cu acest jucător”, a subliniat învingătorul.

În virtutea acestui fapt, dar și evoluției sale bune Iurie Opincă (”Vocea Basarabiei”), director la Clubul republican de șah și joc de dame, în ajunul ultimei runde, aspira cu 3,5 puncte acumulate la primul loc. Era necesar doar să remizeze, dar a cedat și s-a clasat pe locul doi. Pe poziția a treia din clasament s-a situat veteranul Anatol Pîtov, care a adunat 3 puncte.

Următoarea probă din cadrul Olimpiadei, jocul de dame, se va desfășura la 23 iunie. Pe 24 iunie va avea loc concursul de natație, iar pe 2 iulie, Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv  – ultima disciplină, fotbalul.

Campioni pînă în prezent au mai devenit: Sergiu Busuioc (bowling), Stas Cernavca (biliard), Alexei Jereghi (tenis de masă), Dumitru Plămădeală (badminton), Ion Robu (baschet), Oleg Televca (tenis de cîmp). ”Anul viitor, la cea de-a 19-ea ediție a Olimpiadelor vom modifica puțin sistemul de stabilire a premianților. Este vorba despre clasamentul general individual. Asta pentru a face competiția și mai interesantă, atractivă”, a declarat pentru agenție președintele APSM Eduard Ciobanu.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17004578

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!