ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Octavian Calmîc: Fuzionarea celor două RED-uri va duce la scăderea tarifului achitat de cetățenii din nordul țării

18:51 | 15.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Prin fuzionarea întreprinderilor RED Nord și RED Nord-Vest dorim nu doar să diminuăm costurile operaționale sau de alt gen, dar, în mod special, să  reducem tariful pentru consumatorii finali, a declarat vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul întrevederii cu colectivul Filialei RED Nord Rezina, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului, fuzionarea celor două companii este prevăzută de programul autorităților de reformare și modernizare a sectorului energetic, asigurarea cetățenilor cu servicii de calitate. În context, Octavian Calmîc s-a referit la acțiunile întreprinse de Guvern în direcția creșterii securității energetice a țării, inclusiv prin implementarea proiectelor de interconexiune cu sistemul comunitar prin intermediul României, derularea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii în domeniul energetic.

Ministrul Economiei a apreciat acțiunile colectivului Filialei RED Nord Rezina în perioada calamităților naturale din luna aprilie, cînd s-a reușit în cîteva ore de a restabili asigurarea cu energie electrică în localitățile din toate cele trei raioane, deservite de această întreprindere. Referindu-se la proiectele de dezvoltare a infrastructurii din localități, Octavian Calmîc a solicitat ca în acestea să fie inclus ca una din priorități ”iluminatul stradal”, bazat pe tehnologii avansate.

Întreprinderea de stat RED Nord asigură cu energie electrică peste 295 de  mii de consumatori, dintre 286,8 mii sînt consumatori casnici, iar RED Nord-Vest are 180 de mii de clienţi, din care circa 10 mii de agenţi economici.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!