ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie dedicată relaţiilor diplomatice moldo-polone a fost vernisată la Biblioteca Naţională

19:02 | 15.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. O expoziţie-eveniment  cu genericul „Aniversarea a 25-a a stabilirii relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Polonă” a fost inaugurată astăzi la Biblioteca Naţională, informează MOLDPRES.

În alocuţiunea sa, directoarea Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei a menţionat că expoziţia cuprinde peste 250 de cărţi şi documente,  care se referă la  relaţiile bilaterale moldo-polone,  precum şi la civilizaţia, istoria şi cultura Poloniei.  „Tot aici  avem cărţi din colecţiile bibliotecii despre oraşele poloneze, precum şi standuri despre marii scriitori ai acestei ţări – Adam Mickiewicz, Henryk Sienkiewicz, Wladyslaw Reymont ş.a.”, a precizat sursa citată.

Directoarea BNRM i-a  mulţumit Ambasadorului Poloniei în R. Moldova, Artur  Michałski, care se află la sfîrşit de mandat,  pentru  organizarea diverselor activităţi culturale  privind cultura poloneză şi i-a înmînat testimoniul de nobleţe al instituţiei.

La rîndul său, ambasadorul Artur Michalski  şi-a exprimat recunoştinţa pentru  susţinerea de care s-a bucurat în activitatea sa din partea Ministerului Culturii, Bibliotecii Naţionale şi a altor instituţii de cultură.

Prezent la eveniment, Secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol a subliniat că această expoziţie contribuie la o cunoaştere mai bună a culturii poloneze şi reflectă istoria noastră comună.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost organizată  o expoziţie de documente şi imagini „Interferenţe moldo-polone în secolele XIX-XX”, pregătită de către Arhiva  Naţională a R. Moldova.

Republica Moldova şi Republica Polonă au stabilit relaţii diplomatice la 14 iulie 1992.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 30 iunie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)