ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie dedicată relaţiilor diplomatice moldo-polone a fost vernisată la Biblioteca Naţională

19:02 | 15.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. O expoziţie-eveniment  cu genericul „Aniversarea a 25-a a stabilirii relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Polonă” a fost inaugurată astăzi la Biblioteca Naţională, informează MOLDPRES.

În alocuţiunea sa, directoarea Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei a menţionat că expoziţia cuprinde peste 250 de cărţi şi documente,  care se referă la  relaţiile bilaterale moldo-polone,  precum şi la civilizaţia, istoria şi cultura Poloniei.  „Tot aici  avem cărţi din colecţiile bibliotecii despre oraşele poloneze, precum şi standuri despre marii scriitori ai acestei ţări – Adam Mickiewicz, Henryk Sienkiewicz, Wladyslaw Reymont ş.a.”, a precizat sursa citată.

Directoarea BNRM i-a  mulţumit Ambasadorului Poloniei în R. Moldova, Artur  Michałski, care se află la sfîrşit de mandat,  pentru  organizarea diverselor activităţi culturale  privind cultura poloneză şi i-a înmînat testimoniul de nobleţe al instituţiei.

La rîndul său, ambasadorul Artur Michalski  şi-a exprimat recunoştinţa pentru  susţinerea de care s-a bucurat în activitatea sa din partea Ministerului Culturii, Bibliotecii Naţionale şi a altor instituţii de cultură.

Prezent la eveniment, Secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol a subliniat că această expoziţie contribuie la o cunoaştere mai bună a culturii poloneze şi reflectă istoria noastră comună.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost organizată  o expoziţie de documente şi imagini „Interferenţe moldo-polone în secolele XIX-XX”, pregătită de către Arhiva  Naţională a R. Moldova.

Republica Moldova şi Republica Polonă au stabilit relaţii diplomatice la 14 iulie 1992.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 30 iunie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17004581

img17004581

img17004581

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!