ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa națională de tenis feminin a învins selecționata Algeriei

18:18 | 15.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Selecționata R. Moldova la tenis feminin a învins astăzi, la Școala specializată din capitală, cu  scorul 3-0 reprezentativa Algeriei în al doilea meci preliminar din cadrul Campionatului Mondial Fed Cup, grupa a treia euro-africană, relatează MOLDPRES.

Alexandra Perper a întrecut-o pe Amira Benaissa, în două seturi (6-3, 6-4). Gabriela Porubin a cîștigat cu dificultate în trei seturi (7-6, 6-7, 6-3) în fața Lyndei Benkaddour, iar perechea Alexandra Perper – Vitalia Stamat și-a adjudecat victoria în partida desfășurată în compania duetului Amira Benaissa – Houria Boukhold în două seturi (6-0, 6-3).

Turneul este găzduit pentru a doua oară de Republica Moldova.

Cele 15 echipe participante luptă pentru două locuri de calificare în a doua grupă valorică a zonei Europa/Africa.

Echipele sînt împărțite în patru grupe, iar cîștigătoarele lor vor disputa întîietatea după sistemul grupa A contra grupei C și grupa B vs grupa D. ”Obiectivul nostru este promovarea în grupa a doua valorică”, a declarat în ajunul competiției președintele federației naționale de profil, Marina Tauber.

Echipa moldoveană va juca mîine ultimul meci din grupă cu selecționata Marocului, care de asemenea a obținut două victorii cu scorurile 3-0. Turneul se va încheia pe 18 iunie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)