ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat și un polițist au fost reținuți pentru trafic de influență

09:56 | 16.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Un avocat și un ofițer de urmărire penală de la Inspectoratul de poliție Hîncești au fost reținuți ieri de ofițerii și procurorii anticorupție. Bărbații sînt bănuți de trafic de influență prin extorcarea a 2000 de euro pentru încetarea unei urmăriri penale, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție, omul legii și apărătorul ar fi pretins și primit banii pentru încetarea urmăririi penale pe un caz de conducere a autoturismului în stare avansată de ebrietate și în lipsa permisului de conducere. Conform celor invocate de suspecți, o pare din banii extorcați urmau să ajungă și la procurorul pe caz.

În urma investigațiilor, cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reţinuți pe un termen de 72 de ore.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă pînă la cinci ani de închisoare sau amendă în mărime de pînă la 150 mii de lei.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!