ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele federației de box a adus critici dure la adresa antrenorului lotului național

12:45 | 16.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Președintele Federației de box din Republica Moldova, Vasile Chirtoca, a adus critici dure la adresa antrenorului emerit Petru Caduc, care pregătește în ultimii ani echipa națională, într-un interviu acordat ieri pentru noi.md, relatează MOLDPRES.

”Mai există problema concentrării boxului matur într-un singur centru, Grimăncăuți, unde sînt create de către stat condițiile necesare pentru pregătirea sportivilor de înalt rang. Petru Caduc, desemnat de Federație drept antrenor principal al selecționatei naționale, în ultimii ani, practic, nu-și îndeplinește această funcție, pentru că are grijă doar de interesele pugiliștilor care se antrenează la Grimăncăuți”, a declarat oficialul. ”Da, Școala de la Grimăncăuți este puternică și are boxeri puternici, dar noi avem nevoie de un antrenor al echipei naționale, care va pune suflet pentru tot boxul din Moldova, și nu doar pentru clubul său. Eu l-am atenționat în repetate rînduri pe Petru Vasilevici asupra necesității acordării unei atenții sporite și boxerilor din alte regiuni, dar, deocamdată, nu văd efectul. Această problemă urmează a fi soluționată în timpul apropiat”, a subliniat Vasile Chirtoca.

Antrenorul Petru Caduc se află în prezent la Harkov (Ucraina), unde astăzi va demara Campionatul European. Șase din cei șapte membri ai lotului moldovean – Veaceslav Gojan (56 kg), medaliat cu bronz la Olimpiada de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), Mihail Cvasiuc (60 kg), premiant la trei turnee internaționale din anul curent, Dumitru Galagoț (vicecampion european), Vasile Belous (69 kg, locul 9 la Olimpiada de la Londra), Victor Carapcevschi (75 kg, campion național anul curent) și Alexei Zavatin (plus 91 kg, maestru internațional) – sînt elevii săi. ”Gîndurile mele sînt concentrate în prezent numai asupra unor bune evoluții ale membrilor lotului național. Am să răspund criticii aduse la revenire în țară”, a declarat pentru agenție Petru Caduc.

El i-a mai educat pe Vitalie Grușac, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000), Victor Cotiujanschi, premiant la Campionatul European, Mihail Muntean, vicecampion mondial universitar. Ultimele ediții de campionat sînt dominate clar de boxerii Școlii din Grimăncăuți. Petru Caduc este colonel, angajat în echipa sportivă a Trupelor Speciale Carabinieri a Ministerului Afacerilor de Interne. Vasile Chirtoca conduce Federația națională de box cu începere din 1991.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17004599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!