ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 15 mii de liceeni au susținut examenul la disciplina la alegere

13:04 | 16.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Circa 15 mii de liceeni au susținut astăzi proba de examen la disciplina la solicitare, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al ministerului Educației, cei mai mulţi elevi au optat pentru geografie – în jur de 10 400, peste 780 de candidați au optat pentru biologie, aproximativ 2 600 pentru chimie, istoria românilor şi universală - 450, matematică - 360, informatică - 320 şi fizică -190.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2017 va avea loc pe data de 20 iunie. În această zi candidaţii vor susține proba de examen la limba maternă – limba şi literatura bulgară, limba şi literatura ucraineană, limba şi literatura găgăuză.

Verificarea lucrărilor de examen se efectuează în perioada 2 - 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat, la data de 27 iunie. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în Centrele de Bacalaureat. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17004600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!