ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a ţinut o prelegere la Institutul Norvegian pentru Afaceri Internaţionale

14:51 | 16.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Modernizarea economică, depăşirea scindărilor interne în rîndurile populaţiei şi reglementarea transnistreană au fost definite drept obiectivele pe termen lung, cu importanţă strategică pentru Republica Moldova, de către şeful diplomaţiei moldovene, Andrei Galbur, în contextul unei prelegeri susţinute la Institutul Norvegian pentru Afaceri Internaţionale (NUPI), informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE, ministrul Galbur s-a referit, de asemenea, la priorităţile de politică externă ale Republicii Moldova pentru perioada imediat următoare, subliniind importanţa valorificării oportunităţilor de cooperare moldo-norvegiene în toate domeniile vieţii socio-politice, economice şi culturale pentru ambele popoare.

Prelegerea a fost urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri privind provocările cu care se confruntă ţara noastră, efectele situaţiei politice regionale asupra stabilităţii interne şi evoluţiile în dosarul transnistrean.

img17004607

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!