ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FMF a acordat licența națională cluburilor Sfîntul Gheorghe și Spicul

16:15 | 16.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Organul directiv de primă instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a acordat licența națională pentru sezonul de tranziție 2017 echipelor Sfîntul Gheorghe Suruceni și Spicul Chișcăreni, relatează MOLDPRES.

Licența obținută le oferă celor două cluburi posibilitatea să evolueze în Divizia Națională a campionatului Moldovei pe un stadion omologat de FMF. Astfel, în conformitate cu locurile ocupate în ediția trecută a campionatului Moldovei, Divizia A, și rezultatele licențierii, Sfîntul Gheorghe și Spicul au promovat în Divizia Națională. 

De asemenea, a fost acordată licența A pentru sezonul de tranziție 2017 cluburilor: FC Victoria Bardar, Sparta Selemet, FC Sîngerei, FC Edineț, Iskra Rîbnița, CSCT Buiucani, Real-Succes Chișinău, Codru Lozova, CF Intersport-Aroma Cobusca Nouă, Grănicerul Glodeni și FC Cahul-2005.

Clubului Prut Leova i s-a refuzat acordarea Licenței A. Decizia luată poate fi atacată într-un termen de cinci zile. Campionatul de tranziție va fi de durată mai scurtă, comparativ cu precedentele, în legătură cu trecerea anul viitor la un nou sistem competițional de desfășurare.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17004612

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!