ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa națională de tenis feminin a promovat în play-off-ul turneului de la Chișinău

16:41 | 16.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Selecționata Republicii Moldova la tenis feminin s-a calificat astăzi în play-off-ul Campionatului Mondial Fed Cup, grupa a treia euro-africană, relatează MOLDPRES.

Asta după ce și-a asigurat victoria în meciul cu reprezentativa Marocului, disputat la Școala specializată din capitală. Daniela Ciobanu a învins-o pe Ghita Benhadi în trei seturi (6-2, 4-6, 6-0), Alexandra Perper a devansat-o pe Rita Atik, în două seturi (6-2,6-1) și indiferent de rezultatul meciului de dublu dintre Gabriela Porubin-Vitalia Stamat și Rita Atik-Lina Qostal soarta partidei este decisă. Echipa moldoveană s-a clasat pe primul loc în grupa D și urmează să joace în continuare în turneul play-off pentru a obține promovarea în următorul eșalon al tenisului mondial feminin, grupa a doua.

Anterior echipa națională a surclasat cu același scor, 3-0, reprezentativele Mozambicului și Algeriei.

Turneul este găzduit pentru a doua oară de Republica Moldova.

Cele 15 echipe participante luptă pentru două locuri de calificare în a doua grupă valorică a zonei Europa/Africa.

Echipele sînt împărțite în patru grupe, iar cîștigătoarele lor vor disputa întîietatea după sistemul grupa A contra grupei C și grupa B vs grupa D. Turneul se va încheia pe 18 iunie.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17004615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!