ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova ocupă locul 54 în clasamentul Indexului Inovării Globale

16:47 | 16.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova se situează pe locul 54 din 128 de state incluse în Indexul Inovării Globale, potrivit unui raport publicat joi de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO), o agenție specializată a ONU, informează MOLDPRES.

Potrivit raportului, Republica Moldova s-a menținut pe locul patru din 27 de țări în grupul statelor cu venituri medii joase, după Vietnam, Ucraina și Mongolia. Printre statele membre ale CSI țara noastră este devansată de Federația Rusă și Ucraina, care se clasează pe poziția 45 și, respectiv, 50.

Pe o scară de la 0 la 100, Republica Moldova a obținut un scor de 36,84 puncte din 100 posibile, după ce analiștii WIPO au evoluat performanțele inovative ale țării pe baza analizei a 81 de indicatori precum instituțiile, mediul politic și de afaceri, cadrul de reglementare, educația, cercetare și dezvoltare, capitalul uman și infrastructura. În anul 2016 Republica Moldova a avut un scor mai bun 38,39 puncte și se clasa cu opt poziții mai sus în clasament față de anul curent.

Rezultatele Republicii Moldova sunt după cum urmează: Instituții (locul 72), Capital uman și cercetare (locul 59), Infrastructură (locul 82), Nivelul de sofisticare a pieţelor (locul 62), Nivelul de sofisticare a companiilor (locul 81), Rezultatele din activitatea cognitivă și tehnologică (locul 52) și Rezultatele activităţii creative (locul 39).

TOP 10 țări cele mai inovative din lume include Suedia, Elveția, Olanda, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Danemarca, Singapore, Finlanda, Germania și Irlanda.

Ajuns la a zecea ediție, Indexul Inovării Globale este un raport anual elaborat de publicat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO), Universitatea Cornell și INSEAD.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17004616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!