ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un elev a fost eliminat de la examenul de BAC la disciplina la alegere

17:56 | 16.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Un elev a fost eliminat astăzi de la examenul de bacalaureat la disciplina la alegere pentru că a încercat să copieze, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al ministerului Educației, proba s-a desfășurat în mare parte fără incidente majore.

La examenul la disciplina la alegere cei mai mulţi elevi au optat pentru geografie – în jur de 10 400, peste 780 de candidați au optat pentru biologie, aproximativ 2 600 pentru chimie, istoria românilor şi universală - 450, matematică - 360, informatică - 320 şi fizică -190.

Totodată, elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține ultima probă din cadrul sesiunii curente de bacalaureat pe data de 20 iunie, la limba maternă.

Verificarea lucrărilor de examen se va efectua în perioada 2 - 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat, la data de 27 iunie. Candidații care nu vor fi de acord cu nota primită, vor putea în zilele de 27 și 28 iunie să depună contestațiile la Centrele de Bacalaureat. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe 6 iulie.

Sesiunea suplimentară va avea loc în perioada 17-24 iulie. La ea au dreptul să participe candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17004620

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!