ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Vadim Palamarciuc a vernisat o expoziţie personală de pictură la Ambasada Ungariei

18:33 | 16.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. O expoziţie personală de pictură cu genericul „Însemnări de călătorie” a artistului plastic Vadim Palamarciuc a fost vernisată astăzi la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei la Chişinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Vadim Palamarciuc a afirmat că  expoziţia cuprinde 25 de lucrări, cu preponderenţă compoziţii, realizate în ultimii cinci ani.

În alocuţiunea sa, Ambasadorul Ungariei în R. Moldova, Mátyás Szilágyi, a menţionat că  pînzele lui Vadim Palamarciuc sînt pline de viaţă, de momente fericite din copilărie. „Lucrarea sa „Noapte cu lună” este o sculptură în culori, una tridimensională, în care vedem oamenii în parc, luna şi copacii””, a precizat oficialul maghiar.

Artistul plastic Victor Hristov a subliniat pentru MOLDPRES că, născut într-o familie de pictori, Vadim Palamarciuc „simte culorile şi mirosul vopselelor din copilărie”, acumulînd o experienţă care l-a ajutat să meargă în artele plastice pe o cale a sa, proprie.

Vadim Palamariuc s-a născut pe 27 aprilie 1970 în oraşul Chilia, Ucraina. A absolvit Şcoala Republicană de Pictură „I. Repin”, Institutul de Arte din Chişinău şi Academia de Arte din Odesa. Din 2002 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. A  participat la mai multe expoziţii din ţară şi de peste hotare. Aceasta este a unsprezecea expoziţie personală a sa. Lucrările lui se păstrează în colecţii private din R. Moldova, Anglia, Olanda, Rusia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Turcia şi din alte ţări.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 26 iunie.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17004622

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!