ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Germaniei la Chişinău a organizat sărbătoarea de vară a limbii germane

09:43 | 17.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Şaptesprezece elevi ai Liceului „M. Kogălniceanu” din capitală au primit ieri diplome de nivelul II, în cadrul celei de-a treia ediţii a sărbătorii limbii germane organizate la Chişinău, informează MOLDPRES.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost desemnaţi bursierii Serviciului German de Schimb Academic, cîştigătorii concursului de eseuri precum şi cei mai buni învăţători de limbă germană.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în R. Moldova, Ulrike Knotz, a menţionat că profesorii şi elevii premiaţi, împreună cu beneficiarii de burse, sînt mesageri importanţi ai limbii germane.

„Aceasta este ultima mea misiune de vară în R. Moldova. În aceşti trei ani de aflare în ţara Dvs. am fost impresionată de faptul cu cît profesionalism şi cu cîtă dăruire se predă aici limba germană. Limba este cea mai importantă punte de legătură între oameni şi între popoare. Tocmai de aceea, acum vom acorda pentru prima oară premii pentru cei mai buni învăţători de limbă germană”, a Ulrike Knotz.

Pentru merite deosebite în predarea limbii germane a fost premiată Maria Buciuceanu, profesoară la Liceul „M. Eliade” din Chişinău. Irina Podgornaia din Edineţ a luat premiul pentru cea mai tînără profesoară de limbă germană, iar Maria Sapunji, profesoară la Liceul „D. Caraciobanu” din Comrat – premiul pentru activitate îndelungată de predare a limbii germane – 45 de ani. De asemenea, cu premiul pentru cel mai bun învăţător de limbă germană a fost menţionată Ina Kulebeakina, profesoară la Liceul „N. V. Gogol” din Bălţi.

De Marele Premiu în cadrul concursului de eseuri cu tema „O zi împreună cu selecţionata de fotbal a Germaniei” s-au învrednicit: Cătălina Staver, elevă la Liceul „N. Gogol” din Bălţi şi Arin Blandur, elev la Liceul „D. Cantemir” din acelaşi oraş. Premiul constituie o călătorie în Germania timp de o lună.

În cadrul aceluiaşi eveniment, au mai fost înmînate burse de studii în Germania pentru masteranzi şi doctoranzi.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17004627

img17004627

img17004627

img17004627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!