ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dumitru Galagoț a repurtat prima victorie la Europenele de box

12:13 | 17.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Dumitru Galagoț (64 kg) l-a învins ieri în primul meci disputat la Campionatul European de la Harkov (Ucraina) pe Yohannes Berhane (Suedia), relatează MOLDPRES.

Toți cei cinci arbitri i-au acordat victoria. Aceasta a fost prima apariție în ringul de la Europene a membrilor lotului național.

Mîine, Dumitru Galagoț se va duela cu campionul Armeniei, iar coechipierul Alexei Zavatin (plus 91) va boxa cu reprezentantul Austriei. Ceilalți membri ai lotului sînt deocamdată liberi de meciuri. Este vorba despre Daniil Platanovschi (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg), Mihail Cvasiuc (60 kg), Vasile Belous (69 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg). Cu excepția lui Daniil Platanovschi din Tiraspol, toți membrii selecționatei moldovene se antrenează la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni).

Cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Performerul este angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale Carabinieri (DTSC) a Ministerului Afacerilor Interne. Lotul național este pregătit de antrenorul emerit Petru Caduc, colonel la DTSC.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)