ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost reţinut presupusul asasin al femeii găsită moartă în Nistru

12:38 | 19.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Presupusul asasin al femeii, cadavrul căreia a fost găsit pe 13 iunie curent în rîul Nistru, în apropierea or. Vadul lui Vodă, a fost reținut pentru 72 de ore. Anunțul a fost făcut astăzi de către Serviciul de presă al Procuraturii Generale, informează MOLDPRES.

În cadrul investigaţiilor, a fost identificată identitatea victimei, care s-a dovedit a fi o locuitoare a capitalei, în vîrstă de 41 ani, iar expertiza medico-legală a concluzionat că femeia a fost omorîtă şi aruncată în rîul Nistru.

Suspectul reținut are 42 de ani și este originar din raionul Criuleni. Acesta a fost anterior judecat în Federaţia Rusă pentru diverse infracţiuni, inclusiv de două ori pentru omor. Fiind audiat de procurori, bănuitul şi-a recunoscut vinovăția.

Potrivit informaţiilor acumulate, victima ar fi făcut cunoştinţă cu suspectul în aceeaşi zi într-o cafenea din capitală, unde ar fi servit împreună băuturi alcoolice. Ulterior, aceştia ar fi comandat un taxi cu care s-au deplasat în direcţia or. Vadul lui Vodă. Coborînd în apropierea unor vile, între cei doi s-ar fi iscat un conflict, femeia fiind agresată fizic şi sugrumată, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, corpul neînsufleţit al victimei a fost aruncat în rîu.

Procurorii i-au înaintat presupusului asasin învinuirea, astăzi urmînd să fie examinat demersul procurorilor privind aplicarea în privinţa acestuia a măsurii preventive - arestul pentru 30 de zile.

Bănuitul este cercetat penal pentru omor intenţionat, pentru care legislaţia prevede pînă la 20 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!