ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un moldovean a fost reținut pentru tentativă de contrabandă cu bijuterii

14:36 | 19.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Un bărbat, în vîrstă de 40 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore după ce a încercat să introducă în țară circa o mie de bijuterii din aur și argint, majoritatea fiind incrustate cu pietre de diverse forme și dimensiuni, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, bijuteriile au fost depistate de vameși în valiza suspectului, fiind camuflate printre obiectele de uz personal. Totodată, au fost găsite mai multe seturi care conțineau pietre prețioase și semiprețioase în cantitate totală de aproximativ 290 de unități.

Tentativa de contrabandă a fost prevenită de vameșii de la Sculeni. Bijuteriile au fost depistate într-un autoturism înmatriculat în Germania, la bordul căruia se aflau doi conaționali. 

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă de la trei la 10 ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!