ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 20 iunie 2017

18:49 | 19.06.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

La Academia de Științe a Moldove (AȘM) va avea loc o masă rotundă cu genericul: ”Reformele administrative în Republica Moldova - obiectiv prioritar al guvernării”.

Ora 9.00, Sala Mică a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr.1, et. 2.

***

Asociația Consumatorilor de Energie, cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică, invită la prima ediție a evenimentului „MOLDLIGHT” 2017, organizat în cadrul Săptămînii Europene a Energiei Durabile, unde vor fi prezentate tendințele de aplicare a principiilor și normelor naționale și internaționale în domeniul iluminatului.

Ora 9.00, Agenția pentru Eficiență Energetică, str. Alecu Russo 1, bloc 1A, et. 10.

***

Consiliul municipal Chişinău se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Sala de şedinţe a Primăriei municipiului Chişinău.

***

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, invită la ediția a doua a Forumului de discuție cu copiii „Participarea copiilor și a adolescenților în procesul de monitorizare a implementării și de raportare a Convenției ONU pentru drepturile copilului – provocări și implicarea autorităților publice”.

Ora 9.30 la Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, nr. 16.

***

Asociația obștească “Urban Consulting” organizează o conferinţă de presă cu tema: „Pretinsele „datorii istorice” la energia termică: Instrument de presiune a APL asupra locuitorilor mun. Chișinău”.

Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociația Producătorilor de Conserve Speranța-Con, invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Daunele de milioane ale reducerii cotei taxei ecologice”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei INFOTAG.

***

Agenția ONU pentru refugiați și Centrul de Investigații Jurnalistice invită mass media la clubul de presă dedicat marcării Zilei Mondiale a Refugiatului 2017.

Ora 14.00, Hotelul „Regency”, Sala de conferințe, str. Sfatul Țării 17.

***

Institutul de Filologie al Academiei de Ştiințe a Moldovei (AȘM) organizează Conferinţa ştiinţifică consacrată omagierii a 130 de ani de la naşterea scriitorului Leon Donici-Dobronravov.

Ora 14.00,  Sala Mică a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 1, et. II.

***

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei va avea loc lansarea albumului cartografic „DESCRIPTIO BESSARABIAE”.

Ora 15.00, Sala Albastră.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președinți de comisii parlamentare participă, la Bruxelles, la un seminar de nivel înalt, care prezintă practicile Parlamentului European ce vizează procesul legislativ al UE. Seminarul ”Ciclul legislativ – de la inițiativă legislativă spre implementare și monitorizare” are loc la Parlamentul European, în perioada 19-21 iunie 2017. La eveniment participă membrii Parlamentului European și ai parlamentelor din statele cu o abordare aprofundată a sprijinului democrației. 

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!