ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a participat la comemorarea luptelor sîngeroase de pe platoul Varniţa-Tighina

18:56 | 19.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a participat astăzi la mitingul de comemorare a evenimentelor tragice, care au avut loc acum 25 de ani și s-au soldat cu jertfa voluntarilor satului Varnița pentru a apăra independenţa și integritatea teritorială a Republicii Moldova, comunică MOLDPRES citînd Biroul politici de reintegrare.

Evenimentul a fost organizat la Memorialul eroilor din satul Varniţa, raionul Anenii Noi.

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a menționat că locuitorii din Varniţa, pe platoul căruia s-au dus unele din cele mai crîncene lupte, au stat la fundamentul independenţei Republicii Moldova, aparînd-o prin sacrificiul celor mai buni feciori ai neamului. Este de apreciat bărbăția, curajul și patriotismul polițiștilor, militarilor şi voluntarilor care s-au ridicat în apărarea copiilor, familiilor, localităţilor de pe malurile Nistrului şi a întregii țări.

La întîlnirea cu locuitorii satului Varnița, Vicepremierul a discutat despre problemele cotidiene ale locuitorilor din Zona de Securitate și a specificat că Guvernul depune eforturi sporite întru a identifica o soluţie viabilă şi durabilă pentru conflictul transnistrean, respectînd suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării și interesele primordiale ale populației de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

img17004688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!