ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atentat eşuat pe Champs-Elysees: Patru membri ai familiei atacatorului au fost plasaţi în arest preventiv

10:40 | 20.06.2017 Categorie: Externe

Paris, 20 iun. /MOLDPRES/.Patru membri ai familiei islamistului radicalizat, de 31 de ani, care a decedat luni în urma atentatului eşuat ce nu s-a soldat cu alte victime pe celebrul bulevard Champs-Elysees, au fost plasaţi în arest preventiv, a anunţat marţi o sursă judiciară, citată de AFP, AGERPRES şi MOLDPRES.

Fosta soţie a lui Adam Dzaziri, fratele său şi soţia fratelui său au fost reţinuţi luni după-amiază tîrziu în timpul percheziţiilor la domiciliul lor în apropiere de Paris. Tatăl atacatorului a fost la rîndul său "plasat în arest preventiv în cursul serii cînd s-a prezentat la domiciliu", a adăugat sursa citată.

Un vehicul a percutat luni după-amiază un furgon al jandarmeriei franceze pe bulevardul Champs Elysees din centrul Parisului, şoferul vehiculului decedînd în urma exploziei. Butelii de gaz şi mai multe arme, inclusiv un pistol-mitralieră Kalaşnikov, au fost descoperite de anchetatori în maşina atacatorului.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!