ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Absolvenţii susţin astăzi ultima probă de BAC

10:53 | 20.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Candidații la bacalaureat susțin astăzi ultima probă, examenul la limba maternă, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, azi, în 14 centre de bacalaureat din ţară se desfășoară ultima probă de examen din cadrul sesiunii de bază – proba la limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari.

La examen sînt admiși circa 270 de candidați, dintre care 130 vor susține proba la limba şi literatura bulgară, 93 – la limba și literatura găgăuză, iar 51 – la limba şi literatura ucraineană.

Conform sursei citate, verificarea lucrărilor va fi efectuată pînă pe 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la data de 27 iunie 2017. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale vor fi anunțate la data de 6 iulie.

Datele Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, arată că la sesiunea de bacalaureat din anul curent au fost admiși 18760 de candidați, dintre care 12127 sînt absolvenți ai claselor a XII-a, 6066 studenţi din colegii, iar 567 sînt candidații care provin din instituții superioare de învățămînt sau au solicitat examenul în regim extern.

Sesiunea de BAC 2017 s-a desfășurat în perioada 2-20 iunie.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17004700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!