ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedinţii Bulgariei şi Rusiei au avut o conversaţie telefonică

11:20 | 20.06.2017 Categorie: Externe

Moscova, 20 iun. /MOLDPRES/.Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, au avut o conversaţie telefonică despre dezvoltarea cooperării în mai multe domenii, iar liderul de la Kremlin a acceptat să efectueze o vizită oficială în Bulgaria în 2018, potrivit site-ului agenţiei Tass, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.

Discuţia a fost iniţiată de către Rumen Radev şi a durat 20 de minute. Cei doi şefi de stat s-au angajat să dezvolte cooperarea în special în sectorul energetic.

"În timpul conversaţiei de 20 de minute, au fost evidenţiate legăturile profunde istorice şi spirituale dintre poporul bulgar şi cel rus. Preşedintele Rusiei i-a mulţumit preşedintelui Radev pentru contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Preşedintele Bulgariei l-a invitat pe omologul său rus să facă o vizită oficială în ţara noastră în 2018. Preşedintele Putin şi-a exprimat recunoştinţa pentru invitaţie şi a acceptat-o, data vizitei fiind anunţată ulterior", se arată într-un comunicat al preşedinţiei Bulgariei.

Potrivit serviciului de presă de la Kremlin, cei doi preşedinţi şi-au afirmat interesul pentru dezvoltarea cooperării ruso-bulgare în diferite domenii, inclusiv în cel al energiei. 

"Cei doi au discutat despre pregătirile pentru evenimente comune care marchează aniversări importante în istoria relaţiilor bilaterale: cea de-a 25-a aniversare a semnării Acordului privind relaţiile de prietenie şi cooperare (4 august 2017), precum şi împlinirea a 140 de ani de eliberare a Bulgariei de sub jugul otoman (3 martie 2018)", se arată în comunicatul de la Moscova.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17004703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!