ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Emmanuel Macron a cerut unui ministru implicat într-o ancheta să părăsească guvernul

12:10 | 20.06.2017 Categorie: Externe

Paris, 20 iun. /MOLDPRES/.Președintele francez, Emmanuel Macron, i-a cerut lui Richard Ferrand, ministru implicat într-o afacere imobiliară, să părăsească guvernul pentru „a candida la președinția grupului” partidului prezidențial din Adunarea Națională, scrie hotnews.ro, citat de MOLDPRES. 

Colaboratorii ai lui Richard Ferrand,  „confirmă” faptul că ministrul a „acceptat”  propunerea. 

Ferrand este implicat într-o anchetă preliminară a justiției și a mai rămas o luna în fruntea Ministerului Coeziunii Teritoriilor.

Plecarea sa a avut în loc în contextul demisiei guvernului, prezentată luni de premierul Edouard Philippe, cum este tradiția la o zi după alegerile parlamentare. Imediat numit din nou în funcție de președintele Emmanuel Macron, Edouard Philippe a primit misiunea alcătuirii unei noi echipe guvernamentale pînă miercuri seară.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17004706

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!