ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia nu poate confirma moartea liderului Statului Islamic

14:30 | 20.06.2017 Categorie: Externe

Moscova, 20 iun. /MOLDPRES/. Rusia nu poate să confirme dacă liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis în urma unui raid al aviației ruse luna trecută, a declarat marți agenției Interfax viceministrul de externe rus Ghennadi Gatilov, potrivit Reuters, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

"Nu avem confirmarea informației privind uciderea lui al-Baghdadi", a spus Gatilov, conform Interfax.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat vineri că este posibil ca liderul grupării teroriste Stat Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid efectuat de aviația rusă la 28 mai într-o suburbie din sudul orașului Raqqa, capitala de facto a SI în Siria, dar că verifică această informație "prin diverse canale".

Atacului aerian ar fi vizat un post de comandă, unde avea loc o reuniune a liderilor Statului Islamic, care ar fi discutat în acel moment rutele de ieșire a jihadiștilor din Raqqa prin așa-numitul coridor sudic, conform agențiilor de presă ruse.

Nici coaliția antijihadistă condusă de SUA în Siria nu a confirmat dacă liderul Statului Islamic a fost sau nu ucis în urma raidului aviației ruse la sfîrșitul lunii mai.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!