ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Semnătura digitală va eficientiza activitatea Cancelariei de Stat

14:36 | 20.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Începînd cu 1 iulie curent,  Cancelaria de Stat va folosi semnătura digitală pentru semnarea documentelor în format electronic, înlocuind semnătura olografă pe suportul de hîrtie. Acest fapt va contribui la implementarea eficientă de către instituţie a iniţiativei „Guvernul fără hîrtie” şi a sistemului de management al documentelor electronice „e-Management”, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Semnătura electronică are același efect juridic şi asigură mai multă securitate privind identitatea titularului, autenticitatea și integritatea documentului. De asemenea, semnătura  digitală  reprezintă   un  element indispensabil al unei  companii moderne, care eficientizează activitatea, reduce costurile asociate cu semnarea olografă a actelor juridice. 

În acest sens, Cancelaria de Stat şi Î.S. ”Centrul de  telecomunicații speciale” au iniţiat un proces de cooperare în domeniul certificării cheilor publice şi serviciilor conexe.

img17004711

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!