ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tranzacții în sumă de peste 2 miliarde de lei au fost efectuate prin serviciul MPay

17:38 | 20.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay a înregistrat și procesat circa 5 milioane de tranzacții în valoare de peste 2 miliarde de lei. Sînt cifre care denotă încrederea cetățenilor în platformele tehnologice guvernamentale precum și utilitatea acestui mecanism de plăți on-line. MPay a fost lansat în septembrie 2013, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al Centrului de Guvernare electronică.

MPay permite achitarea unui spectru larg de servicii publice, cele mai populare după numărul tranzacțiilor fiind serviciile vamale, cele fiscale, amenzile rutiere, e-cazier, e-Vinieta și achitarea taxei pentru grădinițe.

Asistentul executiv al Centrului, Victoria Roșca, a precizat că MPay face posibilă achitarea serviciilor prin intermediul mai multor modalități de plată cum ar fi carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la Internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile Poștei Moldovei.

MPay oferă cetățenilor posibilitatea de a achita on-line impozitul pe bunurile imobiliare fără a se deplasa la ghișeele băncilor și a aștepta la cozi interminabile. În cazul achitării impozitului pînă la data de 30 iunie curent, cetățenii beneficiază de o reducere de 15 la sută prevăzută de legislația fiscală în vigoare. Pentru a achita impozitul, este necesar de a accesa mpay.gov.md și a selecta achitarea impozitului pe bunuri imobiliare.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!