ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, se află într-o vizită la Bruxelles

19:04 | 20.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, se află într-o vizită la Bruxelles, a anunțat astăzi Serviciul de presă al formațiunii, transmite MOLDPRES.

Sursa citată a comunicat că la Bruxelles președintele democraților are întîlniri cu mai mulți lideri politici europeni, cu care sînt discutate subiecte privind relația R. Moldova cu Uniunea Europeană, strategia de dezvoltare a țării noastre, reformele guvernamentale și cele politice.

În cadrul întîlnirilor de astăzi cu liderii grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (APSD) din Parlamentul European, un subiect examinat a fost modificarea sistemului electoral în R. Moldova, ca parte a procesului de reformare a clasei politice. Astfel, liderii social-democraților europeni și-au manifestat susținerea pentru această inițiativă, iar vicepreședintele grupului APSD, Knut Fleckenstein, a recomandat ca „Parlamentul de la Chișinău să continue dezbaterile publice pe marginea proiectului de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt”.

La rîndul său, Vlad Plahotniuc a menționat că „dezbaterile în Parlament vor continua, iar deputații vor ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, în special pentru votul în lectura a doua a proiectului”.

Președintele PDM le-a prezentat partenerilor europeni și proiectul privind interzicerea propagandei rusești. Inițiativa a fost privită cu deschidere din partea liderilor politici din Parlamentul European, care au precizat că „UE nu dorește ca R. Moldova să se certe cu Rusia, dar încurajează Chișinăul să-și apere interesele”.

Întrevederile președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, cu oficiali europeni continuă.  

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!