ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au cerut 19 ani de închisoare pentru Ilan Șor

19:35 | 20.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare pentru primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Anunțul a fost făcut astăzi de către partea acuzării în urma ședinței de judecată, informează MOLDPRES.

Procurorul de caz, Andrei Băeșu, a specificat că azi a fost finalizată cercetarea judecătorească, fiind deschise dezbaterile judiciare. „Am solicitat pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 19 ani, cu privarea de dreptul de a exercita anumite funcții în cadrul instituțiilor financiare pe un termen de cinci ani”, a spus Băeșu.

Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor, a menționat că astăzi urma să fie audiat ultimul martor din partea apărării, însă acesta nu s-a prezentat în instanță, iar avocații nu cunosc motivul. Totodată, avocatul a specificat că „cooperarea voluntară și eficientă, precum și respectarea tuturor cerințelor instanței ar trebui să conducă la achitarea și eliberarea lui Ilan Șor de răspunderea penală”, a afirmat Ulanov.

Mîine, 21 iunie, va avea loc o nouă ședință de judecată, iar potrivit avocaților lui Ilan Șor, la această ședință poate fi pronunțată sentința în cadrul dosarului.

În data de 22 iunie expiră un an de cînd Ilan Șor este în arest preventiv, iar odată cu expirarea acestui termen, Șor urmează a fi eliberat din arestul preventiv. 

Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele lui Ilan Șor încă în luna decembrie 2014, privind tranzacţiile dubioase între BEM şi Banca Socială. Șor este învinuit că, în 2014, ar fi obţinut prin înşelăciune peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004720

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!