ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au adăugat 38 de nume pe lista entităților supuse sancțiunilor legate de acțiunile Rusiei în estul Ucrainei

19:30 | 20.06.2017 Categorie: Externe

Washington, 20 iun. /MOLDPRES/. Statale Unite au adăugat, marți, 38 de nume pe lista entităților supuse sancțiunilor în legătură cu acțiunile Rusiei în estul Ucrainei, a anunțat Trezoreria americană, potrivit Reuters și AFP, comunică MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Numele adăugate marți pe lista respectivă includ 19 persoane fizice și 19 organizații.

Vicepreședintele american Mike Pence urmează să aibă marți, la Washington, o întrevedere cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, care va avea o scurtă întîlnire și cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

''Sancțiunile americane contra Rusiei în legătură cu situația din estul Ucrainei vor rămîne în vigoare pînă când Rusia își va onora obligațiile incluse în Acordurile de la Minsk'', a indicat secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin.

În urmă cu cinci zile, Senatul american a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei, împreună cu un mecanism care nu-i va permite președintelui Donald Trump să ia vreo decizie privind suspendarea oricărei astfel de măsuri contra Moscovei.

Actul normativ urmează să fie examinat și de Camera Reprezentanților a Congresului american, unde însă verdictul este deocamdată incert. Textul include o prevedere conform căreia președintele SUA nu va putea să relaxeze aceste sancțiuni fără aprobarea Congresului.

(Editor M. Jantovan)

img17004721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!