ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Explozie la Bruxelles: Suspectul a murit, nu sînt alte victime

10:00 | 21.06.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 21 iun. /MOLDPRES/.O explozie de proporții reduse a avut loc marți seara în gara centrală din Bruxelles, iar militarii care patrulau în zonă au neutralizat un suspect imediat după aceea, a anunțat un purtător de cuvînt al poliției belgiene, citat de Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

Procuratura federală a Belgiei a anunțat în cursul nopții că incidentul este anchetat ca atac terorist, transmit agențiile de presă internaționale.

O purtătoare de cuvînt a procuraturii a confirmat abia după cîteva ore de la incident că suspectul a decedat și că nu sînt alte victime.

Poliția nu precizase inițial dacă termenul "neutralizat" însemna că individul a decedat. Agenția de presă Belga, preluată de AFP, a relatat că focurile de armă asupra suspectului au fost trase în jurul orei locale 20.30, iar după mai mult de două ore, el se afla încă pe jos, nemișcat, în timp ce geniștii verificau dacă mai are asupra sa explozivi. 

Imediat după explozie și focurile de armă, poliția a golit piața și gara centrală din Bruxelles și a înconjurat zona, iar compania feroviară a anunțat întreruperea traficului în gară. După mai mult de o oră, centrul de criză care coordona intervenția a anunțat că situația este sub control.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17004726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!