ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi boxeri moldoveni vor lupta pentru bronz la Europene

12:13 | 21.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Vasile Belous (69 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg) vor lupta în seara zilei de astăzi la Campionatul European, care se desfășoară la Harkov (Ucraina), pentru a intra în posesia medaliilor de bronz, relatează MOLDPRES.

Vasile Belous se va duela pentru distincție cu Damian Tadeusz Kiwior din Polonia, iar Alexei Zavatin se va întîlni cu Maxim Babanin (Rusia).

Veaceslav Gojan (56 kg) și Victor Carapcevschi au suferit înfrîngeri ieri, fiind eliminați din concurs. Anterior, au părăsit competiția Dumitru Galogoț, după două meciuri disputate, Maxim Cvasiuc (60 kg) și Daniil Platanovschi (52 kg).

Vasile Belous și Alexei Zavatin, indiferent de rezultatele meciurilor de astăzi, și-au asigurat participarea la Campionatul Mondial din anul curent. ”Deja e bine, dar noi trebuie să atingem și obiectivul maxim trasat – să cucerim minimum o medalie”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit, Petru Caduc, care a pregătit lotul de Europene.

Campionatul a reunit 258 de boxeri din 40 de țări și se va încheia pe 24 iunie. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Vasile Belous este angajat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, iar Alexei Zavatin în Departamentul Poliției de Frontieră.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)