ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forțele irakiene avansează spre moscheea din Mosul unde Statul Islamic și-a proclamat "califatul"

12:18 | 21.06.2017 Categorie: Externe

Bagdad, 21 iun. /MOLDPRES/.Forțele irakiene, sprijinite de SUA, au anunțat miercuri că au început înaintarea spre moscheea din Mosul unde gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) și-a proclamat "califatul" în urmă cu trei ani, relatează agenția de presă Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Armata irakiană a anunțat marți că a încheiat încercuirea combatanților grupării jihadiste, care s-au retras în partea veche a orașului Mosul, capitala de facto a Statului Islamic în Irak.

Această bătălie este cea mai aprigă de la începutul ofensivei irakiene lansate acum opt luni pentru a prelua controlul asupra oraşului Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak, situat în nordul țării.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!