ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La 30 iunie expiră termenul de 180 zile de aflare pe teritoriul R. Moldova a mașinilor cu numere de înmatriculare străine

12:37 | 21.06.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) informează că la data de 30 iunie 2017 expiră termenul de 180 de zile de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine. Prin urmare, MTID recomandă posesorilor acestor vehicule să achite taxa pentru folosirea drumurilor - vinieta, pentru întreaga perioadă, altfel riscă să fie penalizați, informează MOLDPRES.

În cazul unităților de transport introduse pe teritoriul țării de către persoane fizice cu domiciliul în orice alt stat și care dețin permis de conducere în țara în care își are domiciliul, declarate prin acțiune, acestea se pot afla pe teritoriul țării pe un termen mai mare de 180 de zile cu achitarea taxei de 180 de euro, pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile, inclusiv pentru perioadele incomplete ce urmează.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor reamintește că vinieta poate fi procurată la orice filială a băncii Moldova Agroindbank, la terminalele de plată (QIWI, Paynet, Paymaster și MMPS), dar și online, accesînd pagina web www.vinieta.gov.md, prin intermediul Serviciului Guvernamental de plăți electronice (MPay).

Pentru a simplifica procesul de înregistrare și procurare a vinietei a fost creat „Ghidul de utilizare”, pus la dispoziția utilizatorului atît pe pagina web a vinietei, în compartimentul „Despre”, cît și pe pagina oficială a Administrației de Stat a Drumurilor www.asd.md.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)