ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început procesul traficanţilor de persoane, acuzaţi de moartea a 71 de refugiaţi

13:00 | 21.06.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 21 iun. /MOLDPRES/. Procesul presupuşilor traficanţi de persoane implicaţi în moartea a 71 de refugiaţi, găsiţi sufocaţi într-un camion frigorific în Austria, după ce trecuseră prin Ungaria în momentul culminant al crizei migraţiei în Europa în 2015, a început miercuri în oraşul ungar Kecskemet, relatează MTI şi Reuters, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Refugiaţii, din Siria, Irak şi Afganistan - 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii -, au fost găsiţi morţi prin sufocare într-un camion, fără sistem de ventilaţie, abandonat pe 27 august 2015 pe marginea autostrăzii A4, în apropiere de Parndorf, în Austria. Camionul, care plecase din Kecskemet, era condus de un bulgar de 25 de ani şi de un compatriot al său în vîrstă de 37 de ani.

Un afgan, nouă bulgari şi un bulgaro-libanez au fost puşi sub acuzare pentru trafic cu fiinţe umane şi alte infracţiuni la începutul lunii mai de Biroul Procurorului şef din judeţul Bacs-Kiskun.

Potrivit acuzaţiilor, în total, 1.200 de persoane au fost transportate ilegal către Europa de Vest în perioada februarie-august 2015, în 31 de ocazii, înghesuite în camioane, potrivit unui comunicat difuzat anterior de către instanţă.

Procurorii cer pedepse cu închisoarea pe viaţă în cazul a patru suspecţi şi perioade de detenţie şi expulzarea din Ungaria în cazul celorlalţi şapte acuzaţi.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!