ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare

18:21 | 21.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Magistrații Judecătoriei Buiucani a capitalei l-au condamnat astăzi pe Ilan Șor la șapte ani și șase luni de închisoare, informează MOLDPRES.

Procurorii au cerut inițial ca Ilan Şor să fie condamnat la 19 ani de detenție.

Decizia a fost pronunțată după aproape două ore de deliberări. Totodată, Ilan Șor a fost eliberat din arest pînă la pronunțarea sentinței definitive. Primarul de Orhei va fi deținut în penitenciar de tip semi-închis.

Ilan Șor a fost prezent inițial la ședință, ulterior acesta a părăsit sediul instanței. Potrivit avocaților săi, el a acuzat probleme de sănătate, fiind solicitată ambulanța.

În urma pronunțării sentinței, procurorul Andrei Băieșu a menționat că hotărîrea ar fi una neîntemeiată și prea blîndă. „Pe parcursul urmării penale, dar și în timpul examinării dosarului, au fost acumulate suficiente probe care să demonstreze vinovăția lui Ilan Șor”, a declarat procurorul.

Totodată, avocații lui Ilan Șor au specificat că „vor contesta sentința la Curtea de Apel, întrucît aceasta ar fi una prea aspră”.

Mîine, 22 iunie, expiră un an de cînd Ilan Șor se află în arest preventiv. Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele lui Ilan Șor încă în luna decembrie 2014, privind tranzacţiile dubioase între BEM şi Banca Socială. Șor este învinuit că în 2014 ar fi obţinut prin înşelăciune peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17004756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!