ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul de la Berlin a aprobat retragerea soldaților germani de la baza turcă Incirlik

09:20 | 22.06.2017 Categorie: Externe

Berlin, 22 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul de la Berlin a aprobat miercuri retragerea trupelor germane de la baza Incirlik din Turcia, ca urmare a refuzului autorităților de la Ankara de a permite accesul parlamentarilor germani în respectiva bază și a amplificării tensiunilor dintre Berlin și Ankara după ce militari turci au primit azil în Germania, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES

În declarația difuzată de Parlamentul german se menționează că cei 260 de militari germani aflați la baza de la Incirlik vor fi transferați la o bază din Iordania.

Misiunea acestui contingent german este de a oferi sprijin logistic operațiunilor coaliției antijihadiste conduse de SUA.

Guvernul turc a împiedicat luna trecută o delegație de parlamentari germani să viziteze militarii germani staționați la Incirlick, afirmînd că Berlinul trebuie să-și îmbunătățească mai întîi atitudinea față de Turcia.

Refuzul a survenit după ce autoritățile germane au acordat azil unor militari turci acuzați de Ankara că ar face parte din rețeaua predicatorului musulman Fetullah Gulen, pe care președintele Recep Tayyip Erdogan îl consideră responsabil pentru puciul eșuat de anul trecut.

Prin urmare, guvernul cancelarului Angela Merkel a decis că acest contingent nu va mai staționa în acea bază turcă.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17004763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!