ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a trimis prima navă cu ajutoare pentru Qatar

11:00 | 22.06.2017 Categorie: Externe

Ankara, 22 iun. /MOLDPRES/. Prima navă din Turcia cu ajutoare pentru Qatar a pornit la drum miercuri, a declarat ministrul turc al economiei, Nihat Zeybekci, într-un interviu în exclusivitate pentru agenția de presă Anadolu. El a adăugat că Turcia va continua să ajute Qatarul, sperînd că criza din Golf se va încheia în curînd, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Zeybekci a afirmat că pînă acum au fost trimise din Turcia 105 avioane de transport cu ajutoare pentru Qatar, țară aflată din 5 iunie sub o blocadă comercială, diplomatică și de călătorie impusă de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și alte state arabe. "Totuși, este neeconomic să trimitem alimente cu avionul", iar alte ajutoare au început să fie livrate pe cale terestră, a adăugat el. Turcia a început să trimită și bunuri de folosință îndelungată și de uz casnic, pe lîngă alimente, a precizat ministrul.

Un oficial turc din domeniul agriculturii a anunțat că săptămînal sînt trimise de la Ankara spre Qatar trei camioane cu legume, iar alte cinci, din sudul Turciei, vor urma după sărbătoarea Eid al-Fitr, care încheie luna Ramadanului din calendarul musulman, la sfîrșitul acestei săptămîni.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!