ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei membri ai unei grupări criminale au fost reținuți pentru contrabandă cu tutun

09:50 | 22.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Trei membri ai unei grupări criminale au fost reținuți pentru contrabandă cu tutun în proporții deosebit de mari, a anunțat astăzi Serviciul Vamal, transmite MOLDPRES.

În cadrul operațiunii, un autocamion a fost reținut în regiunea localității Budești din mun. Chișinău. În remorca mașinii a fost depistat un lot de 220 cutii în care se aflau circa 6000 kg de tutun fermentat, fără acte de provenienţă, destinat trecerii frauduloase peste frontiera de est a ţării. Camionul era însoţit de un autoturism, şoferul căruia avea rolul de antemergător.

La scurt timp, în urma acţiunilor de investigație, pe teritoriul unui depozit din mun. Chişinău a fost depistat un alt autovehicul, încărcat cu produse de tutun similare, cu greutatea de 4060  kg, pregătite pentru scoaterea ilegală din țară. Totodată, într-unul din depozitele verificate, organele de anchetă au depistat alte 2500 kg de tutun, fără documente însoțitoare. Potrivit estimărilor, valoarea loturilor reținute se cifrează la 2,5 milioane lei.

Descinderile s-au soldat cu percheziții la mai multe adrese din țară, inclusiv sedii ale companiilor administrate de către suspecți, unde au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea bănuiților în infracțiunea de contrabandă. Au fost ridicate înscrisuri de ciornă și blocuri de sistem care urmează a fi supuse expertizei informaționale.

De asemenea, în cadrul inventarierilor la cele șapte unități de depozitare și producere vizate au fost depistate 300 de tone de tutun, în valoare de 60 mln lei, proveniența căruia urmează a fi stabilită, precum și peste 520 mii de pachete de țigarete, estimate la peste trei mln lei. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 3 la 10 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!