ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi tineri din Drochia au fost condamnați la închisoare pentru omor

10:33 | 22.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Doi tineri din Drochia au fost condamnaţi la 18 și, respectiv, 13 ani de închisoare pentru omor și alte infracţiuni, informează MOLDPRES.

Procuratura Generală a anunțat astăzi că, în ianuarie curent, fiind în stare de ebrietate, un locuitor al raionului Drochia a pătruns în gospodăria unei consătene. Agresorul a cerut bătrînei toţi banii din casă, însă după ce victima a refuzat, acesta i-a aplicat multiple lovituri cu o bucată de lemn, fapt ce a provocat decesul femeii. În cadrul urmăririi penale, procurorii au stabilit totodată că inculpatul a mai comis în aceeaşi localitate trei furturi cu atragerea unui minor în activitatea criminală.

Recent, tînărul, în vîrstă de 23 de ani, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu încasarea sumei de 180 mii lei în folosul succesorului părţii vătămate, drept prejudiciu moral săvîrşit prin infracţiune.

Într-un alt caz, în octombrie 2016, un tînăr din acelaşi raion, fiind în stare de ebrietate s-a luat la ceartă cu un consătean. În urma conflictului, inculpatul i-a aplicat victimei lovituri cu o buturugă, în urma cărora persoana respectivă a decedat.

Tînărul, în vîrstă de 20 de ani, şi-a recunoscut vinovăția, fiind condamnat la 13 ani şi patru luni de detenţie în penitenciar de tip închis.

Sentinţele sînt cu drept de atac.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!