ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vocabularul comun al achizițiilor publice va fi publicat în Monitorul Oficial

11:12 | 22.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Regulamentul privind Vocabularul comun al achizițiilor publice (CPV) va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Conform documentului, vocabularul reprezintă un sistem unic de clasificare aplicabil achizițiilor publice, în scopul unificării referințelor folosite de autoritățile contractante pentru descrierea obiectului achiziției.

Documentul are drept scop creșterea calității anunțurilor și reducerea timpului necesar publicării acestora, inclusiv posibilitatea realizării unor statistici de calitate bazate pe un sistem de clasificare unic și cu largă răspîndire în Uniunea Europeană.

Totodată, CPV oferă posibilitatea utilizării acestuia ca Nomenclator unic al bunurilor, lucrărilor și serviciilor în cadrul Sistemului Informațional Automatizat „Registrul de Stat al Achizițiilor Publice”, ceea ce ușurează în mod considerabil activitatea atît a autorităților contractate cît și a operatorilor economici la inițierea și desfășurarea procedurilor de achiziții publice.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!