ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magistraţii au prelungit mandatul de arest pe numele lui Dorin Chirtoacă

14:33 | 22.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Magistraţii Judecătoriei Buiucani au prelungit astăzi mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului capitalei Dorin Chirtoacă cu încă 25 de zile, informează MOLDPRES.

Dorin Chirtoacă a fost prezent la ședință şi a declarat jurnaliştilor că nu a făcut altceva decît să-şi exercite obligaţiile de serviciu. “Nu am făcut niciun fel de trafic de influenţă şi nu am făcut altceva decît să îmi îndeplinesc obligaţiile, sper să pot convinge magistraţii de acest lucru”, a opinat Chirtoacă.

Primarul municipiului Chișinău a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii anticorupţie şi ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în dosarul parcărilor cu plată, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Tot astăzi, magistraţii aceleiaşi instanţe au prelungit mandatele de arest pe numele lui Igor Gamrețki, șefului Direcției generale transport și căi de comunicație a Primăriei Chișinău, fostului consilier municipal Ghenadie Ivașcenco și  secretarului Consiliului Municipal, Valeriu Didencu. 

Igor Gamrețki va rămîne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, termenul de arest aplicat lui Ghenadie Ivașcenco a fost prelungit cu 25 de zile, iar Valeriu Didencu a fost transferat din izolator în arest la domiciliu unde va sta 30 de zile.

Funcționarii Primăriei capitalei sînt cercetaţi în acelaşi dosar cu edilul Dorin Chirtoacă.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17004784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!