ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Statul Israel marchează 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

17:27 | 22.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Statul Israel, la 22 iunie 2017, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a transmis un mesaj de felicitare Premierului, ministrului de Externe al Statului Israel, Benjamin Netanyahu, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Şeful diplomaţiei moldovene a apreciat pozitiv colaborarea moldo-israeliană în toată această perioadă, atît pe dimensiunea cooperării bilaterale, cît și în cadrul diferitelor organisme internaţionale. 

Totodată, ministrul Andrei Galbur a menţionat importanţa dinamizării pe mai departe a dialogului politic moldo-israelian, intensificării schimburilor comerciale bilaterale şi a investiţiilor, precum şi a  consolidării relaţiilor interumane şi culturale. 

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Statul Israel la 22 iunie 1992.

img17004789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!