ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Theresa May va prezenta la Summitul UE proiectul său privind 'protejarea' drepturilor cetățenilor europeni

18:30 | 22.06.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 22 iun. /MOLDPRES/. Premierul britanic Theresa May a anunțat joi, la Bruxelles, că le va prezenta liderilor celorlalte 27 de state membre ale Uniunii Europene 'intențiile' Londrei cu privire la cetățenii UE afectați în mod direct de Brexit, relatează France Presse, comunică MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

''Astăzi, voi expune unele dintre intenții Regatului Unit'', a declarat May la sosirea la reuniunea Consiliului European de vară, care începe joi la Bruxelles. Aceasta este prima întîlnire a șefei executivului de la Londra cu liderii celorlalte țări membre după lansarea oficială, pe 19 iunie, a negocierilor privind Brexitul.

''Vom spune în ce mod propunem să garantăm ca drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit să fie protejate'', a adăugat șefa guvernului britanic.

Poziția Londrei este extrem de așteptată în condițiile în care europenii au publicat deja principiile după care se vor ghida în negocieri.

Intervenția Theresei May va avea loc joi seară, în timpul cinei de lucru a liderilor celor 28 de state membre. Potrivit unui diplomat european, nu este totuși vorba despre 'a angaja o discuție, cu atît mai puțin o negociere'.

Un document mai complet pe acest subiect va fi publicat pe 26 iulie de guvernul britanic.

Theresa May se găsește într-o poziție fragilizată în urma scrutinului legislativ din 8 iunie, în urma căruia Partidul Conservator a pierdut majoritatea parlamentară.

(Editor M. Jantovan)

img17004791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!