ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nave de război ruseşti au lansat atacuri cu rachete asupra unor ţinte ale Statului Islamic în Siria

11:10 | 23.06.2017 Categorie: Externe

Moscova, 23 iun. /MOLDPRES/. Trei nave de război ruseşti au lansat, vineri, atacuri cu rachete asupra unor ţinte ale Statului Islamic în Siria şi au distrus depozite mari de armament şi muniţie aparţinînd organizaţiei teroriste, a anunţat ministerul rus al Apărării, informează site-ul agenţiei Tass, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

"Lansările a şase rachete de croazieră Kalibr au fost efectuate din partea estică a Mării Mediterane de către fregatele Amiralul Essen şi Amiralul Grigorovici, precum şi de către submarinul Krasnodar, aparţinînd marinei ruseşti, asupra unor ţinte ale organizaţiei teroriste Statul Islamic în Siria", se arată într-un comunicat de la Moscova.

Atacurile aeriene au distrus posturi de comandă şi depozite mari de armament şi muniţie, aflate în apropierea oraşului Akerbat din provincia Hama.

Rusia a precizat că a avertizat forţele turce şi cele israeliene în privinţa atacurilor asupra teroriştilor din Siria.

În ultima lună, Rusia a efectuat mai multe raiduri aeriene în Siria, vizînd poziţii strategice ale Statului Islamic. În acelaşi timp, regimul de la Moscova a avertizat că va considera drept ţinte avioanele coaliţiei coordonate de SUA care acţionează în Siria la vest de fluviul Eufrat, după ce o aeronavă americană a doborît un avion de vînătoare al forţelor guvernamentale siriene.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17004805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!