ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNM nu a primit un raport final al anchetei Kroll

12:33 | 23.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că validarea strategiei de recuperare a fondurilor delapidate din cele trei bănci este planificată în iulie 2017, după următoarea rundă de consultări cu experții Kroll și Steptoe & Johnson care vor efectua o misiune la Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al BNM, ”companiile Kroll și Steptoe & Johnson au prezentat, în aprilie 2017, un proiect de strategie pentru a iniția acțiuni în justiție în multiple jurisdicții, în vederea obținerii în continuare a informațiilor și recuperării activelor care au fost delapidate. În prezent, strategia este în curs de revizuire la autoritățile de resort din Republica Moldova și implementarea acesteia se preconizează în scurt timp”.

Banca Centrală mai precizează că nu a primit încă un raport final al anchetei Kroll, care este în desfășurare. La recepționarea raportului, Banca Națională a Moldovei ”se va angaja în discuții cu compania Kroll pentru a evalua oportunitatea de a publica rezultatele anchetei și ridica restricțiile inerente de confidențialitate. Între timp, compania Kroll va continua să prezinte, în mod regulat, note informative Băncii Naționale a Moldovei. La rîndul său, BNM va informa publicul despre progresul anchetei internaționale și procesul de recuperare a banilor delapidați”.

BNM menționează că este foarte important să fie păstrată confidențialitatea rezultatelor investigației și a acțiunilor în justiție propuse, în vederea maximizării oportunităților de recuperare a fondurilor delapidate. Pe lîngă inițierea etapei de recuperare a activelor, investigația și analiza suplementară a fraudei va continua pentru a sprijini procedurile juridice în curs de desfășurare și pentru a obține cît mai multă claritate și probe despre beneficiarii fraudei.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17004813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!