ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel puţin 11 persoane au murit în urma unui atentat cu un vehicul-capcană în Pakistan

14:20 | 23.06.2017 Categorie: Externe

Islmabad, 23 iun. /MOLDPRES/.Cel puţin 11 persoane au decedat, inclusiv patru poliţişti, după ce un vehicul-capcană a explodat în apropierea unui punct de control din oraşul Quetta, din sud-vestul Pakistanului, conform unor oficiali, citaţi de Reuters, MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Abdul Razzaq Cheema, şeful poliţiei din provincia Baluchistan, a declarat că atacatorul-sinucigaş pare să fi detonat o maşină în care se aflau multiple dispozitive explozibile.

Cel puţin 11 cadavre au fost transportate la spital, iar alte 19 persoane au fost rănite, printre aceştia numărîndu-se şi nouă oficiali ai serviciilor de securitate.

Jamaat ur Ahrar, o grupare afiliată Mişcării Talibanilor din Pakistan, a revendicat acest atac prin intermediul unui mesaj transmis agenţiei de ştiri Reuters.

Quetta se află la aproximativ 100 km de frontiera cu Afganistanul. Provincia este sediul unei mişcări separatiste, dar şi al Talibanilor pakistanezi şi a altor grupări militante islamiste.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!