ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane vor fi judecate în dosarul Magazinului Universal Central „UNIC”

14:36 | 23.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Patru persoane vor fi judecate pentru escrocherie cu cauzarea daunelor în proporţii deosebit de mari intereselor publice şi anume Magazinului Universal Central „UNIC”. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat astăzi cauza în judecată, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, în perioada anilor 2013 – 2016, învinuiţii au obţinut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 290 de metri pătraţi din incinta magazinului „UNIC”, în baza unei încheieri de judecată false. În urma demersurilor organelor de drept, s-a constatat că asemenea hotărîre de judecată nu a fost emisă de vreo instanţă, iar magistratul care ar fi semnat pretinsa hotărîre ar fi demisionat din sistem cu mult timp înainte. Astfel, magazinului „UNIC”, care era în administrarea statului, i-a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ trei milioane de lei. Totodată, pe parcursul urmăririi penale prejudiciul cauzat a fost înlăturat prin declararea nulă a tranzacţiilor de înstrăinare a bunului imobil nominalizat.

Procurorii și ofițerii anticorupţie au efectuat în vara anului trecut 18 percheziţii în birourile de serviciu, domiciliile şi automobilele învinuiţilor. În urma descinderilor, au fost ridicate acte care confirmă obţinerea dreptului de proprietate pe suprafaţa menţionată şi alte probe ce demonstrează implicarea în săvîrşirea infracțiunii, inclusiv acte oficiale contrafăcute din numele notarilor şi judecătorilor.

Dacă vor fi găsiți vinovaţi învinuiţii riscă pînă la 15 ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!