ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip solicită intensificarea controalelor privind siguranţa alimentelor

15:10 | 23.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Premierul s-a referit la problema calității alimentelor comercializate în magazinele din țară, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Pavel Filip a menționat precedentele de vînzare a produselor cu termen de valabilitate expirat, subliniind că unii cetățeni, printre care și jurnaliști, sînt agresați de proprietarii de magazine la identificarea unor astfel de cazuri. În context, Premierul a accentuat că asigurarea intereselor consumatorilor în ceea ce vizează siguranța și calitatea alimentelor este o prioritate a Executivului, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) este autoritatea responsabilă pentru monitorizarea situației în acest domeniu. 

Cu referire la cele menționate, Prim-ministrul a făcut un apel către ANSA, solicitînd demararea unor controale în magazinele alimentare, dar și în taberele de odihnă pentru copii. Controalele urmează a fi efectuate pe parcursul unei luni, în scopul identificării încălcărilor comise la comercializarea alimentelor și evitarea riscurilor pentru sănătatea cetățenilor.

„O să vă rog să efectuați aceste controale, sa ne informați care sînt rezultatele și să luăm măsuri cu cei care încearcă să creeze aceste probleme. Acum cunoaștem cu exactitate că dacă se mai întîmplă astfel de situații, instituția responsabilă va fi ANSA”, a declarat Premierul.

img17004832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!