ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Importul produselor petroliere prin frontiera de est a R. Moldova va fi extins pînă la 31 decembrie 2017

15:21 | 23.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Importul produselor petroliere prin frontiera de est a Republicii Moldova pentru agenții economici din regiunea transnistreană a fost extins pînă la 31 decembrie  2017, potrivit unei modificări operate astăzi de Guvern la propria decizie din 9 noiembrie 2016,  comunică MOLDPRES.  

Serviciul Vamal va efectua, cu titlu provizoriu, pînă la 31 decembrie 2017, vămuirea, la postul vamal Bender-2 a produselor petroliere introduse prin punctul de trecere a frontierei Novosavițkaia-Cuciurgan. Măsura a fost luată la solicitarea agenţilor economici de pe malul drept al Nistrului, care practică activitatea de import a combustibililor lubrifianți, precum şi pentru a asigura controlul aprovizionării Republicii Moldova, inclusiv a regiunii transnistrene, cu produse petroliere.

În luna august 2016, Ucraina a sistat importul produselor petroliere pentru regiunea transnistreană prin intermediul căilor ferate, prin punctele de trecere a frontierei Colbasna - Slobodca şi Cuciurgan. Astfel, traficul carburanților a fost redirecţionat prin punctul de trecere a frontierei Ocniţa, ulterior fiind transportat la stațiile de cale ferată Rîbnița și Bender-2. 

Decizia a fost în vigoare pînă la 31 decembrie 2016, iar ulterior a fost prelungită prin hotărîre de Guvern pînă la 1 iulie 2017. La 30 decembrie 2016, părțile au prelungit termenul de valabilitate a deciziei protocolare ”Privind principiile reluării plenare a circulației trenurilor prin regiunea transnistreană” pînă la data de 31 decembrie 2017.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17004833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!